HANDIG OM WETEN

 

Verzorg je het hout goed, dan gaat je plank of schaal jaren mee.

 

Kleine krassen en gebruikssporen zijn onvermijdelijk, maar gun de tijd vooral ook de ruimte om je object wat patine te geven. 

 

HOUTONDERHOUD

  • Let op, sommige etenswaren zoals rode biet kunnen blijvende vlekken geven. 
  • Smeer je plank gerust om de paar maanden in met wat koolzaadolie of hennepzaadolie die je een nachtje laat trekken voor een zachte glans. Gebruik best geen plantaardige olie of olijfolie. Die kan zuur worden, wat onaangenaam ruikt en smaakt.
  • Heb je een schaal, dan kan je af en toe een extra laag schellac lakken om je hout te voeden.

ALLES OVER DE AFWERKING

  • Onze planken zijn onbehandeld of afgewerkt met een natuurlijke olie. Gebruik ze dus gerust om eten op te serveren. Laat het ons zeker weten indien u een notenallergie heeft! 
  • De schalen zijn afgewerkt met een shellac, wat hen een gepolijste glans geeft. Laat het ons zeker weten indien u een notenallergie heeft! Maak ze na gebruik meteen schoon met een licht vochtige doek. Zeker niet laten weken in water en nooit in de vaatwas stoppen.

Hout is een natuurlijk materiaal, onderhevig aan licht en luchtvochtigheid. Het ‘leeft’, en kan dus mettertijd licht vervormen of veranderen. Niks om je zorgen over te maken. 

Als er toch iets onvoorzien met je schaal of plank gebeurt, neem dan zeker contact op.

 

© copyright photos Studio Nunu en Luca Beel